Rámen*

5. listopadu 2011 v 18:49 | Rolly |  Japonsko
Konnichiwa,
Dnes mám ňákou dobrou náladu a proto jsem si uvařila Rámen :3 a náhodou mi i chutnal S vyplazeným jazykem. Kdyby jste si chtěli taky dát, tak tady je recept:
Co budeš potřebovat: -1 Střední mrkev, nakrájenou na malá kolečk
-1 Jarní cibulku (nakrájenou též na kolečka)
-4 Listy hlávkového zel,í nakrájené
-Ňákej ten bambus (z konzervy :D, ale nemusí být)
-Řasu…na konec jako ozdobu(tu co se dává do sushi ((usušenou)), ale nemusí být)
-Asi tak polovinu pórku, nakrájeného
-A nebo prostě co usoudíte za vhodné
-1 Stroužek rozmačkaného česneku
-1 Větší plátek hovězího
-2 lžíce Sójové omáčky
-Koření(nejčastěji čínu Usmívající se, sůl nebo pepř)
-750 ml Hovězího vývaru
-2 Vajíčka (uvařená natvrdo)
-Japonských nudlí (můžou být i čínské :D)

Návod: V hrnci osmahnete pórek s trochou oleje. Přidáme mrkev, rozdrcený česnek a vše osmahneme znovu asi tak 2 minuty. Do hrnce přidáme vývar a sojovou omáčku s kořením.
Všechno pak přivedeme do varu a vaříme asi 17-22 minut.Vývar scedíme.

Plátek hovězího (celý) a s ním bambus vložíme do hrnce s vývarem a necháme mírně pod bodem varu 7minut. Zase scedíme (oddělíme maso s bambusem od vývaru).
Maso pak nakráj효me na tenké plátečky a rozkrojíme už uvařené vejce.

Nudle uděláme podle návodu tj. "do hrnce s vroucí vodou přidáme nudle a 3min vaříme" Usmívající se.
Podává se tím to způsobem: Do misky dáme nudle, zalijeme vývarem tak aby polovina nudlí vykukovala ven. Na jednu stranu dáme maso a bambus. Na druhou vajíčko se zeleninou zbylou po vývaru ( zeleninu můžete tam dát a nemusíte), ke straně od masa položíme plátek řasy.

A teď ta nejdůležitější část! ITADAKIMAS :3

A nezapomeňte na hůlky ! Mrkající
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama